Welkom bij MAQAM

Welkom bij MAQAM

Zanggroep Maqam is een kamerkoor uit Nijmegen-Lindenholt, dat sinds de oprichting in 1982 steeds met nieuwe producties aan de weg timmert. Als klein koor maken we graag gebruik van projectzangers. We willen ons onderscheiden door repertoirekeus: aansprekende muziek die uitnodigend is voor zangers om te zingen, en voor het publiek bijzonder om te beluisteren. Het repertoire is uit de 16e tot 21e eeuw, a capella of met begeleiding van piano, orgel en/of orkest.

Naast concerten organiseren we ook zogenaamde ‘scratchdagen’: muzikale happenings, waarbij we op één dag een muziekstuk instuderen – met iedere zanger die mee wil doen – en het dezelfde dag ook uitvoeren voor publiek.


Winterconcert: Misterios de amor y fe

Op 10 december verzorgt Maqam een concert met werken van o.a. Ariel Ramírez. Voor kaartverkoop en meer informatie klik hier.


Nieuwsbrief van MAQAM

Er staan veel nieuwe projecten op stapel bij Maqam: van het winterconcert rond werken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez, tot een geplande uitvoering van Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini. Tussendoor organiseren wij ook nog een Scratchdag, waarop we, met ieder die dat wil, delen van het Stabat Mater van de hedendaagse componist Karl Jenkins instuderen. En dat voeren we dan op dezelfde dag ook nog uit. Onze vorige scratchdag bleek een groot succes! 

Om u op de hoogte te houden geeft Maqam een nieuwsbrief uit, die ongeveer vier keer per jaar verschijnt. Heb u belangstelling? Schrijf u dan hieronder in.


Over Maqam

Maqam staat al sinds 2009 onder leiding van dirgent Miriam Westgeest.
De vaste repetitie avond is op donderdag.

Lees meer...

Contact

Wil je meer informatie of een keer komen luisteren tijdens de repetitie? Neem dan contact met ons op.

Lees meer...