Over Maqam

Over Maqam

Dirigent – Miriam Westgeest

Vanaf haar jeugd neemt muziek een belangrijke plaats in Miriam’s leven in. Ze zong in verschillende koren, speelde viool en zat op ballet. Niet zo verwonderlijk dus dat ze na haar gymnasium koos voor een muziekopleiding.

In 1986 behaalde zij haar diploma schoolmuziek aan het Hilversums Conservatorium. Daarna studeerde zij koordirectie bij Martin Kamminga en in 1988 behaalde ze het praktijkdiploma koordirectie. Zij studeerde zang bij onder anderen Herman Woltman en Annet Andriesen en volgde methodieklessen aan de Schumann-academie te Utrecht. Als dirigent volgde zij een aantal jaren de Kurt Thomascursus.

Al vele jaren verleent ze regelmatig als sopraansoliste haar medewerking aan concerten. Zo zong ze de rol van Diana in de opera Iphigénie en Aulide van Gluck, maar ook missen, requiems, cantates en liederen staan op haar repertoire.

De opleiding schoolmuziek is een gevarieerde opleiding en mede daardoor is de ervaring die zij heeft zeer divers. Ze was bestuurslid en concertmeester bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO). Ze had de algemene muzikale leiding bij het operaproject Les Indes Galantes van J.P. Rameau en dirigeerde uiteenlopende koren, van kinderkoor tot ouderenkoor en van close-harmonykoor tot oratoriumkoor.

Miriam is sinds 2009 met veel enthousiasme dirigent van Maqam.

Leden

De leeftijd van de koorleden varieert van 50 tot 70 jaar. De meeste leden zijn langer dan 5 jaar lid, er zijn nog enkele leden over van het eerste uur. Het koor zoekt naar (jongere) nieuwe leden maar iedere stem die past bij het niveau van het koor is welkom.

Veel koorleden hebben zangles om de kwaliteit te bevorderen dan wel te behouden. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en thuis voelt. Doordat de koorleden betrokken zijn, ontstaat er een goede basis voor koorkwaliteit.

Ter bevordering van de onderlinge band wordt er jaarlijks een kooruitje georganiseerd.

SopranenAltenTenorenBassen
Krien Albada JelgersmaMarian den BreejenRichard van GelderHans Hautvast
Truus OelersFranca van DrielJohn StegemanPaul Naber
Margreet ReijnenMarilou de WitErik ValkRensco van Wees
Marijke Stuiver-op den Akker   

 

Repetities

Wekelijkse repetities op donderdagavond van 20:00 tot 22:15 uur.
Voorafgaand aan een concert is er doorgaans één extra repetitie op zaterdag.

Locatie

VAN ‘T LINDENHOUTMUSEUM
Kinderdorp Neerbosch
Scherpenkampweg 58
6545 AL Nijmegen

 

Contact

Wil je meer informatie of een keer komen luisteren tijdens de repetitie?
Klik dan hier om contact met ons op te nemen.

 

Over Maqam

Maqam staat al sinds 2009 onder leiding van dirgent Miriam Westgeest.
De vaste repetitie avond is op donderdag.

Lees meer...

Contact

Wil je meer informatie of een keer komen luisteren tijdens de repetitie? Neem dan contact met ons op.

Lees meer...