Meezingen met MAQAM

Lid worden?

Kom vrijblijvend kennismaken

Nieuwe leden zijn welkom, in elke stemgroep. Je kunt vrijblijvend langs komen op onze repetitie. Meld je aan via de knop hieronder.

Als het je bevalt, kun je enkele repetities meezingen. Er volgt dan spoedig een stemtest, die bepaalt of je geschikt bent voor ons koor.

Heb je nog vragen, dan vind je antwoorden onderaan deze pagina.

Projectzanger worden?

Kom eens kijken

Onze projecten zijn vaak niet uitvoerbaar zonder de hulp van anderen. Naast begeleidende muzikanten en solisten zoeken wij ook versterking voor de vele stemgroepen in ons koor. Als projectzanger maak je gedurende de hele repetitieperiode deel uit van ons koor – tot en met de gezellige afsluiting van het project.

Heb je nog vragen, dan vind je antwoorden onderaan deze pagina. Wil je je direct aanmelden, dan kan dat via de knop hieronder.

Meezingen op een Scratchdag?

Of kom luisteren naar de uitvoering

Regelmatig organiseren wij een zogenaamde scratchdag: in één dag een concertstuk instuderen én uitvoeren, met iedereen die mee wil doen. Je kunt je aanmelden en je familie en vrienden uitnodigen aan het eind van de dag te komen luisteren naar de uitvoering.

veelgestelde vragen

klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Welke eisen worden gesteld aan projectzangers?

Wat wij van je vragen is dat je bij minimaal 80% van de repetities op de donderdagavond én bij de generale repetitie aanwezig bent. Daarnaast is aanwezigheid op de repetitiedag op een zaterdag zeer gewenst. Een stemtest is vereist.

Wat kost het om projectzanger te zijn?

De kosten worden per project vastgesteld. De partituur wordt apart in rekening gebracht.

De kosten voor deelname aan het project Un cri du coeur met muziek van Rossini bedragen € 105,00, incl. partituur.

Wat is het komende project?

Op dit moment zijn we druk bezig met repetities voor Un cri du coeur met muziek van Rossini, dat wordt uitgevoerd op zaterdag 22 juni 2024. De werving van projectzangers is voor dit concert gesloten.

Heb je belangstelling en wil je op de hoogte blijven van ons repertoire in de toekomst, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Welke eisen worden gesteld aan leden?

Leden worden geacht de partituut thuis bestudeerd te hebben, zodat op de repetitie vooral de samenzang geoefend kan worden. Het is een aanbeveling als je partituren kunt lezen.

Een stemtest gaat vooraf aan definitieve acceptatie van je lidmaatschap.

Wat kost het lidmaatschap?

De contributie bedraagt € 28 per maand

Wat gaan we doen op een scratchdag?

Onder leiding van Miriam Westgeest, met de vaste leden van Zanggroep Maqam en een groot aantal enthousiaste amateurzangers gaan we een koorwerk instuderen én aan het einde van de middag uitvoeren voor publiek. Maqam zorgt voor een passende ambiance: koffie, thee, lunch en natuurlijk begeleidende musici.

Jij kunt hier ook aan meedoen

De bladmuziek wordt vooraf bij je bezorgd/toegestuurd, zodat je je op de ‘noten’ kunt voorbereiden.
Je kunt er ook voor kiezen je eigen bladmuziek mee te nemen.
Tijdens de Scratchdag vlechten we alle voorbereidingen in elkaar en maken we er muziek van. Nodig familie en vrienden uit voor een trotse uitvoering aan het eind van de dag.

Zijn er kosten verbonden aan een scratchdag?

Ja. De kosten voor deelname aan de Scratchdag zijn rond de €70,00 (incl. koffie/thee en lunch).
Voor een extra bedrag bestellen we de bladmuziek voor je. Deze wordt ruim voor de Scratchdag bezorgd of verstuurd. Zodra we weer een nieuwe dag organiseren, vind je hier de exacte kosten van alles.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je pas aanmelden als we weer een dag op het programma hebben staan. Ben je nieuwsgierig en wil je de volgende dag niet missen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.