Wij zijn MAQAM

Miriam Westgeest

Dirigent, muzikale leiding

Miriam is al sinds 2009 met veel enthousiasme dirigent van Maqam.

Vanaf haar jeugd neemt muziek een belangrijke plaats in Miriam’s leven in.

In 1986 behaalde zij haar diploma schoolmuziek aan het Hilversums Conservatorium. Daarna behaalde zij in 1988 bij Martin Kamminga het praktijkdiploma koordirectie. Zij studeerde zang bij onder anderen Herman Woltman en Annet Andriesen en volgde methodieklessen aan de Schumann-academie te Utrecht. Als dirigent volgde zij een aantal jaren de Kurt Thomascursus.

Ze trad regelmatig op als soliste en zong de rol van Diana in de opera Iphigénie en Aulide van Gluck, maar ook missen, requiems, cantates en liederen staan op haar repertoire.

Ze was bestuurslid en concertmeester bij het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO), had de algemene muzikale leiding bij het operaproject Les Indes Galantes van J.P. Rameau en dirigeert uiteenlopende koren, van kinder- tot ouderenkoor en van close-harmony- tot oratoriumkoor.

 MAQAM: al meer dan 40 jaar 

De leeftijd van de koorleden varieert van 50 tot 70 jaar. De meeste leden zijn langer dan 5 jaar lid, er zijn nog enkele leden over van het eerste uur. Het koor zoekt naar (jongere) nieuwe leden maar iedere stem die past bij het niveau van het koor is welkom. Alten zijn in het bijzonder erg welkom!

Veel koorleden hebben zangles om de kwaliteit te bevorderen dan wel te behouden. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en thuis voelt. Doordat de koorleden betrokken zijn, ontstaat er een goede basis voor koorkwaliteit.

Ter bevordering van de onderlinge band wordt er jaarlijks een kooruitje georganiseerd.

Leden van MAQAM

N

Alten

Marian den Breejen

Marilou de wit

 

N

Sopranen

Krien Albada Jelgersma

Truus Oelers

Margreet Reijnen

Marijke Stuiver – Op den Akker

N

Bassen

Hans Hautvast

Paul Naber

Rensco van Wees

N

Tenoren

Richard van Gelder

Dick de Lange

John Stegeman

Erik Valk

Lid worden?

Er is nog volop ruimte voor nieuwe leden, in alle stemgroepen.